Doplňky stravy - těhotenství

Otázku položila: Anonymní uživatelka #41519 27.2.2011 14:00

Dobrý den, chtěla jsem se zeptat s přítelem se začínáme snažit o mimi. A chtěla jsem se zeptat jestli můžu současně užívat kyselinu listovou s Calibrum Babyplan? Děkuji za odpověď.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • jasně že můžeš, nic ti to neudělá. Ale ta, co je obsažena v calibru baby plan by měla stačit. Já protže mám jistou genetickou zátěž, sem užívala jak calibrum baby plan, tak kys.listovou- tü nejsiplnější - co je jen na předpis.

  • Já taky užívím oboje a tu kys.listovou tu nejsilnější co je na předpis a nic .

  • užívala jsem taky oboje v prvním trimestru, myslím že před otehotnenim stačí jenom komplex vitaminu a až otehotníš tak přidat tu kyselinu listovou navíc.

  • alimos28.2.2011 6:45

    Ahojky holky. Nic se nemá přehánět. Optimální denní dávka kyseliny listové je obsažena už v těchto vitamínových doplňcích a nevím jak u calibrum, ale u GS mamavit je jasně napsáno, že se nemají užívat žádné jiné potravinové doplňky stejného složení. Takže být tebou, vyberu si buď jedno nebo druhé. Já budu teď jíst kyselinu listovou + ovoce a zeleninu. Protože při prvním těhotenství jsem začala jíst zdravě (ovoce, zelenina, vitamínové doplňky) a měla jsem alergickou reakci. Doktor dodnes neví, jestli to mohlo být způsobené přemírou vitamínů. Řekl mi, že vitamínové doplňky jsou dobré, ale hlavně kvůli kyselině listové. Já už to nebudu riskovat a raději budu jíst ovoce a zeleninu + kys. listovou. Přecejen si myslím, že to tělo lépe dokáže pobrat. Ale je to jen můj názor :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist