Housky
Ahojky,všimla jsem si že se tady v poslední době hodně ženy ptají na recepty tak jdu taky pro radu mám doma housky,asi 4 dny "staré",nejsou tvrdé ale už ani měkké,uvažovala jsem že bych z nich udělala žemlovku ale manžel to nejí,napadlo mě že bych je i dala zapéct se sýrem a šunkou ale mám strach že ztvrdnou ještě víc,nevíte co s nimi? Dali by se prostě ještě nějak využít ☺️
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
12.3.2022 18:19
Zapéct to jako tousty by možná šlo. Ale u nás doma se vždycky starý pečivo (chleba, housky, rohlíky) dělaly ve vajíčku. Housku/rohlík rozpůlit podélně, každou tu půlku dát do rozšlehanýho vajíčka (teď nevím, jestli se to solí) tou rozkrojenou stranou. Pak to dát na pánev na trochu oleje a nechat to opéct a prohřát, aby to bylo teplý, když na to dáš ruku. Pak namazat tu stranu s vajíčkem hořčicí a posypat sýrem.
-
13.3.2022 13:20
Ze 2 housek delavam knedlíky.
2 housky nakrájené na malé kostičky 1 vejce (z bílku snih), 1 hrnek mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, špetka soli. Testicko dát fo nejlépe sádlem vymazanych 4 hrnků (plnit jen tak 2/3hrnicku) a dát fo hrnce s vodou-vody jen tak 3cm,a vařit 30min pod poklicí.neoddelavat poklicí,unikla by para a knedlíky spadly. -
14.3.2022 10:23
Dělala jsem kdysi asi rok a půl v Polsku v praca Poznań. Odpověděla jsem tenkrát na inzerát na webu: https://www.hitpraca.pl/praca/poznan/ . Proč to ale říkám. První půl roku byl dost hladový, takže jsem spotřebovávala všechno, co šlo. Pokud ti zbyly housky, tak bych určitě udělala žemlovku. Uděláš ji i ze čtyřech, jen to nebude porce pro celou rodinu. Nebo to prostě zapeč. Ze starého pečiva je taky navíc fajn strouhanka, ale to ti asi říkat nemusím.
Pro přidání komentáře se musíte přihlásit.