Housky
Ahojky,všimla jsem si že se tady v poslední době hodně ženy ptají na recepty tak jdu taky pro radu mám doma housky,asi 4 dny "staré",nejsou tvrdé ale už ani měkké,uvažovala jsem že bych z nich udělala žemlovku ale manžel to nejí,napadlo mě že bych je i dala zapéct se sýrem a šunkou ale mám strach že ztvrdnou ještě víc,nevíte co s nimi? Dali by se prostě ještě nějak využít ☺️
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
12.3.2022 18:19
Zapéct to jako tousty by možná šlo. Ale u nás doma se vždycky starý pečivo (chleba, housky, rohlíky) dělaly ve vajíčku. Housku/rohlík rozpůlit podélně, každou tu půlku dát do rozšlehanýho vajíčka (teď nevím, jestli se to solí) tou rozkrojenou stranou. Pak to dát na pánev na trochu oleje a nechat to opéct a prohřát, aby to bylo teplý, když na to dáš ruku. Pak namazat tu stranu s vajíčkem hořčicí a posypat sýrem.
-
13.3.2022 13:20
Ze 2 housek delavam knedlíky.
2 housky nakrájené na malé kostičky 1 vejce (z bílku snih), 1 hrnek mléka, 1 hrnek polohrubé mouky, špetka soli. Testicko dát fo nejlépe sádlem vymazanych 4 hrnků (plnit jen tak 2/3hrnicku) a dát fo hrnce s vodou-vody jen tak 3cm,a vařit 30min pod poklicí.neoddelavat poklicí,unikla by para a knedlíky spadly. -
14.3.2022 10:23
Dělala jsem kdysi asi rok a půl v Polsku v praca Poznań. Odpověděla jsem tenkrát na inzerát na webu: https://www.hitpraca.pl/praca/poznan/ . Proč to ale říkám. První půl roku byl dost hladový, takže jsem spotřebovávala všechno, co šlo. Pokud ti zbyly housky, tak bych určitě udělala žemlovku. Uděláš ji i ze čtyřech, jen to nebude porce pro celou rodinu. Nebo to prostě zapeč. Ze starého pečiva je taky navíc fajn strouhanka, ale to ti asi říkat nemusím.