Jak dlouho trvá než se hormony vrátí do normálu po vysazení HA?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #160893 9.6.2015 11:13

Ahojky všem.
V únoru jsem vysadila antikoncepci po 10-i letech antikoncepci. Od té doby žádní MS nepřišla. Občas pouze slabé špinění, které trvalo třeba 2- 3 a pak nic. Testy negativní. 27.5. jsem šla k doktorce, která mi nasadila Proveru, kterou jsem brala 8 dní a pak že se do 4 dnů dostaví MS, což bylo teď v neděli a opět nic. V neděli to už vypadalo nadějně, ale pouze špiním. Příští středu odjíždíme na dovolenou, takže žádné vyvolávačky nechci. Prosím, máte některá podobnou zkušenost? Podle kamarádek mám být ráda, že to nemám, ale jsem pořád v nejistotě, protože nevím, kdy to přijde :) a navíc chceme miminko a takhle se nám to nepodaří.
Děkuji za názory

  • 09.06.2015 19:15:09 - full.avl změnila kategorie otázky
  • 09.06.2015 19:15:09 - full.avl změnila titulek otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj. Zažila jsem skoro to stejný. Vysadila jsem HA už loni v dubnu, pak jsem měla vyvolávačku a nějaký prášky a spravilo se to. Jenže najednou zase menstruace přestala chodit, tak jsem to nějakou dobu neřešila, až jsem v v prosinci taky dostala tu proveru. S tou to bylo celkem OK, ale pak zase nic. Doktorka se divila, jak je to možný a udělala mi hormonální testy, který vyšly celkem v pořádku a dala mi zase nějaký jiný hormonální prášky, který jsem teď dobrala první plato a čekám na výsledek. Jo a mezitím jsem zkoušela od bylinkářky i nějaký tinktury na vyčistění a navození cyklu a ani to nepomohlo. Nepomohla jsem ti, ale alespoň víš. že v tom nejsi sama :).

  • Necpala bych do sebe chemii, vyvolávačky atd., to všechno jsou zas a pouze hormony nebo chemie. Prostě tomu dej čas. Nemůžeš čekat, že po 10ti letech si vzpomeneš, že vysadíš prášky a tělo začne zase automaticky normálně fungovat... já brala HA 4 roky, vysadila jsem v únoru a od té doby jsem měla MS jen jednou. Prostě to chce čas. Můžeš zkusit bylinky. HA je obrovský zásah do těla a může se to srovnávat klidně i roky.

  • jak píše anonymka, po 10 letech braní nemůžeš čekat, že tělo pojede samo, když jsi ho doteď uměle řídila hormonama...obzvlášt pokud si to začala brát v době, kdy tvoje menstruace ještě nebyla pořádně vyvinutá a srovnaná...dej tomu čas, zkus si najít nějaké recenze na gynex, femigard, mastodynon a další kapičky na srovnání...pokud jedeš na dovolenou tak nechci tě strašit ale třeba to dostaneš právě tam, je to zákon schválnosti, vím o čem mluvím:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 156 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist