Jak poznám poslíčky?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #137279 2.5.2015 6:36

Ahoj holky, všude čtu, že od toho šestého měsíce může žena mít poslíčky či jí může tvrdnout břicho. Břicho mi už tvrdlo, protože bylo takové pevnější a bylo to opravu nepříjemný pocit. Poslíčky jsem ještě (asi) neměla, ale už třetím dnem mě občas nepříjemně pobolívá v podbříšku jako kdybych měla dostat MS a dneska kolem šesté mě i tak minutu pobolívala bedra a teď (6:30) je zase lehce cítím, ale jen lehce).
Myslíte, že by to mohlo být ono? Nemůže to být výtokem, který teď trošku mám? Jak případné poslíčky poznám?
Děkuju

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, je to jak popisuješ, chvilková MS bolest. Může jít ze zad do podbřišku, nebo může být jen v podbřišku, může k tomu i tvrdnout bříško.
    Od 29týdne jsou tak nějak normální, co jsem četla po netu, i mě tak začali. Nesmí být pravidelné. Kdyžtak se o tom zmiň u dr, ale je to normální :-)

  • Martasek892.5.2015 7:43

    Já to mívala v pozdějčích tt hlavně venku. Jakmile jsem vyšla, za chvíli mně bolelo břicho a bylo tvrdé. Pak to zase přešlo. Přichází to nepravidelně - pravé kontrakce jsem proti tomu poznala bezpečně. Ale základ je bolest v podbřišku a mnohdy i to tvrdnutí, ale hlavně ta bolest :)

  • Duckie2.5.2015 13:28

    Poslíčky poznáš, je to pravidelná a větší bolest vystřelující ze zad do podbříšku. Mě už taky nějaký čas dost tvrdne břicho, zítra začínám 29tt, ale neberu nic. Zase tak nepříjemný to není a ikdyž to bolí, dá se to vydržet. Porod bude horší :) Nechci strašit, ale nejhezčí bolest je ta porodní ;-) Nijak bych to neřešila.

  • rodila jsem 3*, ale poslíčky jsem nezaznamenala, jen před 3.tím porodem mi absolutně bezbolestně tvrdlo břicho - v nepravidelných intervalech po delší časový úsek - s píše příjemný pocit než nepříjemný pocit, Jelikož mi porod začal vždy velmi slabými kontrakcemi, o kterých se rozhodně nedá říci, že by byly bolestivé, spíše prostě divný pocit v oblasti břicha, či zad, který mizí a zase se vrací, není kontinuální, byla jsem ve střehu a hlídala čas, protože jsem byla v podezření, aby co porod, to mírnější a mírnější kontrakce :-) . Nicméně, pak mi začal cca jako obvykle, prostě to nebylo jen ztuhnutí břicha, ale něco víc, i když u každého porodu jsem ty kontrakce vnímala jinak, takže jsem vesměs nikdy nedokázala říci s určitostí, že už to jsou opravdu pravé kontrakce... Pravé kontrakce se mohou podobat pocitům jako před-při MS, stejně jako poslíčci, ale u poslíčků by ty intervaly měly být nepravidelné, sice se mohou zdát i pravidelné, ale ne po delší časový úsek, navíc by údajně měli jít rozehnat teplou vodou.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 156 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist