Jak skládat čtvercové pleny

Otázku položila: Bývalá uživatelka #92823 6.10.2014 10:05

Ahoj, prosím o radu. Naše látkovky chci doplnit klasickými čtvercovkami. Umím novorozenecký sklad, ale jaké sklady se používají potom? A zhruba od kdy? Našla jsem na netu sklad na draka, ale nevím jestli je to ono. Čekáme holčičku. Nemáte nějaké zajímavé odkazy?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já je skládala obyčejně na obdélník, tak jak se skládá kapesník;-) je to nejrychlejší, nejjednodušší a stačí to. pokud máš dobrý svrchní kalhotky, není potřeba ani snappi sponka

  • tak já skládala novosklad asi do 5ti měwsíců. nejdřív do 3,5měsíce z klasické veliksoti 70x70, pak z veliksoti 80X80, později sem přešla jen na obdélníky vkládané do svrchnáčků.
    naopak na draka sem zkusila a moc se neosvědčil :(

  • Martasek896.10.2014 12:14

    Já koukala na různé sklady a nešlo mi to. Navíc mi to přišlo zbytečně zdlouhavé a k ničemu, když to mimčo za chvíli stejně pročůrá. Takže jsem jako mrne skládala na obdélník a stačilo to. Kalhotky to pěkně připly a nebyl problém. Na spaní jsem později dávala 2 plenky - větší a na to menší, aby to vydrželo ty cca 2h v klidu :)

  • ahoj, kamaradky holcicka ma pres rok a pouzivaji porad novorozenecky sklad, protoze jim to vyhovuje nejvic. jinak se rika, ze sklad na draka se pouziva od doby, kdy uz nejde novorozenecky sklad - zalezi tedy na velikosti a sirce miminka:) jak je mimco vetsi a prikrmovane a jsou i hovinka tuzsi, muzes plenu slozit klidne jen na pul a pak bud na ctvrtiny nebo tretiny - podle toho, jak je mas siroke a davat jen ty "pruhy".
    a jinak odkaz treba tento: http://www.latkovepleny.cz/skladani-plenek

  • ten sklad to je ono, může se používat i hned od narození (já třeba vůbec novorozenecký sklad nepoužívala, ani ho neumím, přesto jsem látkovala se čtvercovkama ihned od narození)-jen ten cíp, co půjde dopředu víc přeložíš, aby to bylo menší..No a pak do toho draka naskládáš pleny na nudle podle potřeby (jak dítě čůrá a za jak dlouho budeš přebalovat-nám třeba na 2-3 hodinky stačily 2 vložené čtvercovky, ale můžeš pod plenu vložit i froté žínku, či jakýkoli malý-nastříhaný- froté ručník, což více saje-já využívala hlavně na noc). Super pomocník na balení s drakem je snappi sponka, zvlášt´ u pohybujících se dětí.
    Pokud máte vychytanou stoličku a nejdete nikam dál, tak stačí do kalhotek (mnohé moderní kalhotky jsou schopné to dostatečně udržet) třeba i jen 1-2 pleny na nudli....je to rychlé, úsporné.

    ...Měla jsem děti pouze v těch klasických čtvercovkách a v pohodě, nežehlila jsem, nic..naskládala jsem to na ně přesně podle jejich potřeby-až to vychytáš a budeš vidět, v jaké části je plena nejmokřejší, u nás to bylo i u holčiček vepředu, tak tam dáš materiálů víc-toho lze docílit více způsoby, ale nehledej v tom vůbec žádnou vědu. Na internetu jsem viděla i nějakou brožuru, ale ted´nevím kde, existuje? Zkus pohledat :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist