Jak vypadá otlačené hovězí maso?

Otázku položila: Borlova 7.10.2016 20:06

Holky dnes jsem v Albertovi natrefila na spoustu zeleného hovězího masa v jednom chlaďáku s datumem spotřeby do zítra. Tak jsem to tam řekla vedoucí u masa a ona mi na to řekla, že se mi to zdá, že takhle vypadá otlačené maso. Přikládám fotku která to nezachytila úplně, protože ve skutečnosti bylo to maso o dost víc zelený, hlavně to bylo vidět na tom bílém a dokonce zelený byl i kousek té bílé etikety, což jde trochu vidět. Tak nevím, třeba je to normální, ale já bych si takové maso nekoupila. Jako u hovězího masa se hodně setkávám s tím, že po rozříznutí je to maso uvnitř tmavší a to bych řekla, že je otlačené, ale třeba se pletu a někdo se tu v tom vyzná a já paní křivdila. Ale zajímavé je, že ho paní pak stáhla, když jsem šla pryč a po chvíli se vrátila, abych ho znovu vyfotila :-D To už mi nebyla schopná říct, proč ho stáhla a vyháněla mě :-D

Tak holky mi to nedalo a napsala jsem v pátek na FB do Alberta soukromou zprávu co se mi stalo a zda otlačené maso může být zelené. A ještě jsem napsala, že s masem mám tam prostě špatnou zkušenost, že už jsem ho tam hodněkrát vracela. Na to mi Albert napsal tohle : "Hezký den, Leono, jsem ráda, že jste se na nás touto cestou obrátila. Mrzí mě, pokud máte špatnou zkušenost s nákupem masa na prodejně Albert Chodov. K vašemu dotazu. Hovězí maso má specifickou vlastnost, kterou je jeho částečná změna barvy při zamezení přístupu kyslíku. Do místa kontaktu masa s podložkou nebo jinými kousky masa se nemůže dostat kyslík, což může změnit červenou formu krevních barviv masa – myoglobinu a hemoglobinu – na formy s šedozeleným nádechem. Změna ale nemá vliv na kvalitu masa a je částečně vratná při opětovném zpřístupnění vzduchu k dané části masa.
Věřím, že je informace dostačující a nákup masa bude v pořádku .-) ."
Na to jsem paní poslala tuhle fotku a napsala jsem, že pokavaď je maso v pořádku, tak nechápu, proč paní vedoucí za mými zády po mém upozornění maso z prodejny stáhla.....A ještě jsem napsala zkušenost z minulého roku, kdy jsem tam objevila podobné maso a nějaký pán u masa mi na to řekl: " No je trochu zelený, pravděpodobně zkažený, tak si vyberte jiný, který není zelený. Já tu krávu nerodil, tak nemůžu vědět, jak je maso starý " :-D To mě taky docela šokoval :-D
No a přišla tato odpověď:
"Krásné nedělní ráno, Leono , moc vám děkuji za zaslanou fotografii. Toto maso nemá na prodejně co dělat. Je zde viditelná plíseň. Neprodleně jsem informovala vedení prodejny, aby kladli důraz na kontrolu masa a jeho kvalitu. Věřím, že vše již bude v pořádku.
Hezký den, Ráďa"
Jo a všimli jste si holky odkud maso pochází a kde bylo bouráno? V Namibii:-D Albert už neví odkud by maso brali, nevěřím, že tam byli dodrženy všechny hygienické podmínky a ta dlouhá cesta k nám :-o No hrůza děs ta představa:-o













Děkuji, taky doufám, že už takové maso na prodějně neuvidím a že paní vedoucí na to lépe dohlídne, aby se tak nestalo. Hezký večer Leona Borlová




  • 08.10.2016 13:26:31 - full.avl změnila kategorie otázky

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 468 otázek, kterým se dostalo 272 356 odpovědí a 410 242 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist