Jídelníček

Otázku položila: Anonymní uživatelka #346185 30.7.2021 18:52

Ahoj. Mam problém s ranním zvracením. Trva to od ledna. Ted mesic a pul bez zvracení. Těhotenství vyloučeno, imunologie, MR mozku, gastroskopie je vse v pořádku. Helicobacter uz negativní. Bez fyzické námahy. Psychicke tez ( nepočítám me živé, hlavně zdrave 2 dcery). 2 nevolno a 3ti zvraceni. Ted 2 bez zvraceni, ale rano prostě mimo provoz. Manzel je opet na OCR. Letos uz po 6ty :( me se blizi nastup do zaměstnáni, ale s timto stavem téměř nemožné :(

Jidlo se snazim nemastne, pálivé nevyhledavam, netucne. Pravidlene 5-6x za den. Žádné alergie. Nasazeno Hericium. Vecer v 19h vecer (ryba a brambor), cca phod pred spanim toust a bez tak v 5h rano bolest zaludku, hlad, nevolno. :( rano pozru Manu, ta mi nedela problem. Po hodině jsem mela kousek babovky a i tak prostě bolest zaludku. Přičemž vse ok. Gastrolog at jím na co mam chut. Tak fakt nevim co uz delat.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Tak to fakt ťažko povedať. Mala som podobný problém... Bývalo mi často zle, ale nevedela som to priradiť k ničomu. Niekedy mi aj po ľahkom jedle bolo zle a inokedy ani po ťažkom, ale bolo mi zle každý deň, chodila som ako zombik... Trvalo to zhruba rok, na nič mi neprišli a prešlo to úplne samé od seba. Takže dodnes neviem v com bol vlastne problém. Ale bolo to na nervy. Čakanie na výsledky vyšetrení, ktoré nič neukázali. Takže ti asi neporadím, ale súcítim s tebou... Snáď ti to tiež čoskoro prejde.

  • Na alergologii jsi byla? Mě bylo rok a půl blbě, nejdřív jenom občas, ale měla jsem třeba 2 dny průjem a bolesti břicha, pak už jsem nebyla schopná normálně fungovat. Unavená, poslední měsíc jsem měla denně průjem, bolesti břicha a nevolnosti. Podle doktorů mi nic nebylo. Sama jsem si vypozorovala, že by mi mohl vadit lepek (alergie na obilí nebo celiakie) a s tím jsem šla k doktorovi, poslali mě na alergologii a potvrdila se alergie na pšenici, oves, žito a ječmen, laktóza ani vejce mi nevyšly. Začala jsem držet bezlepkovou dietu a je mi dobře. Ale průjem mi způsobuje i třeba rajče, i když letos mi po něm ještě blbě nebylo :D Nejspíš se za ten rok a půl diety uzdravily střeva a rajčata mi přestaly vadit, mám i spoustu dalších potravinových alergií, takže můžu za sebe říct, že to může mít různý příznaky a klidně by to u tebe mohla být nějaká alergie. Zkus si psát, co kdy jíš a jak ti pak je, kdy je ti blbě, kdy dobře. Možná v tom ze začátku nebude žádná souvislost, ale třeba nakonec na něco přijdeš. Nebo zkusit nějakou eliminační dietu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 427 otázek, kterým se dostalo 272 177 odpovědí a 410 162 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist