Jogurty

Otázku položila: Bývalá uživatelka #33694 1.12.2011 16:20

Ahoj, jestli někdo dělá domácí jogurty, tak mám dotaz. Stává se Vám někdy, že se na povrchu, těsně po dodělání jogurtu udělá takové červené ložisko? Pro jistotu tyto jogurty vyhazuji, ale chtěla jsem se zeptat čím to je. A další dotaz mám na dělání "actimelů". Vždy, když je udělám tak zhoustnou (už to není actimel ale jogurt). Lze to nějak ošetřit, aby zůstali tekuté?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • ahoj,taky jsem dělala jogurty v jogurtovači,ale nikdy se na povrchu nic neudělalo.To je fakt divný,radši bych to taky vyhodila...

  • červené ložisko? mohly by to být bakteriální nebo kvasinkové kolonie. nenapadá mě nic jiného, co by na jogurtu mohlo být červené....aktimely ti zkoustnou proto, že jestli tam dáváš nějakou kulturu, která je probiotická tak se množí a tím množením produkt kysne a tím se zahuštuje. A pokud potom nezastavíš přirozený rozvoj a rozmnožování té mikroflory, tak ti prostě kysne a houstne dál...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 464 otázek, kterým se dostalo 272 344 odpovědí a 410 239 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist