Laktózová intorelance

Otázku položila: Anonymní uživatelka #410165 6.8.2021 18:15

Ahoj,
před pár týdny jsem měla často průjmy a křeče v břiše, teď jsem to 14 dní neměla a nepila jsem mlíko. Ale předevčírem jsem si dala ráno křupky s mlékem a večer zase úplně křeče v břiše a průjem, proto si myslím, že to mám po mléku. Na internetu jsem si našla, že by to mohla být laktózová intorelance, ale to je celkově na mléčné výrobky. Mně se to ale třeba po jogurtech nikdy neděje, ty jím často a jsem v poho.
Tak se ptám jestli s tím máte některá podobné zkušenosti?
Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Doporučuju zajít za praktikem, kterej udělá testy, případně pošle někam dál. ;) Mně se průjmem projevovala alergie na pšenici, oves, žito a ječmen, ale třeba i na rajčata. Takže za praktikem, říct mu problém, podezření a pravděpodobně tě pošle na alergologii. Různý potraviny z mléčných výrobků mají různej obsah laktózy, někomu vadí mléčná bílkovina, to pak nemůžeš ani výrobky bez laktózy.

  • Může to být i intolerance kravské bílkoviny. Syn má s tímto potíže, ale lépe toleruje kozí mléko a výrobky z kozího mléka. Případně stačí vyloučit mléko. Je to možné a musíte více číst etikety, ale je to možné.

  • Intoleranci jako takovou lékař bude velmi těžko zjišťovat a většinou je to právě metoda pokus-omyl kdy doporučí danou potravinu vynechat minimálně na 2 týdny a sledovat reakce organismu. Kolegyně mela intoleranci a to několik let. Vysledovanu na lepek. Dr nic nezjistil a přesto problémy. Až před nedávnem zjistila, že už ji to problémy nedělá a muze i lepek.
    Dcera má problém pokud si dá trvanlivé mléko. Křeče,průjmy. Pokud si dá jen pasterovane, takové problémy nema. A co se týče jogurtu-zakysane mléčné výrobky jsou lepe stravitelné.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 427 otázek, kterým se dostalo 272 173 odpovědí a 410 162 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist