Listerióza v těhotenství - zažil někdo?
Dobrý večer maminky,
chci se zeptat, zda jste některá prodělala toto onemocnění v těhotenství, popřípadě jestli znáte někoho ve svém okolí? Jde o to, že jsem nyní ve 30. tt a dnes jsem si dala v restauraci steak z vepřové panenky. Na stupeň propečení se mě neptali a naservírovali mi maso uprostřed růžové. Snědla jsem jeden plátek a zbytek raději dojedl manžel. Manžel byl na mě nakonec naštvaný, že panenka musí být uvnitř růžová a šťavnatá, jinak by byla vysušená a suchá, že je připravena správně a že kdyby nebyla dostatečně tepelně zpracovaná, že by vytékala růžová nebo krvavá šťáva a nic takového prý nebylo. Navíc prý panenská svíčková je nejkvalitnější část vepřového masa a uvnitř se prý určitě bakterie nevyskytuji, jen na povrchu masa. Souhlasíte s názorem manžela? On si už myslí, že jsem paranoidní a že to moc řeším, jenže já od té doby, co jsem to snědla, nemůžu přestat myslet na nic jiného a mám šílený strach o to malé v bříšku. Prošla jsem na webu i různé recepty na steak z panenky a v podstatě ve všechnje steak uvnitř růžový. Bohužel ani to mě neuklidnilo. Já od začátku těhotenství maso přepékám a tím znehodnocuji, ale mám aspoň pocit, že nemůžu takto těhotenství nijak ohrozit a pak se stane tohle a já už mám černé myšlenky. Hrozně si vyčítám, že jsem si raději měla dát blbý smažený sýr. A to jsem chtěla kvalitní maso.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
1.7.2018 21:21
Listerioza se ve veprove panence urcite vyskytovat nebude. Jim panenku cely tehotenstvi. Mam vystudovanou hygienu potravin a vazne se toho nebojim horsi jsou tvaruzky, plisnove syry, sushi, tatarak atd. Tohodle se fakt bat nemusis