Ma nekdo nejakej napad, proc nemuzu usnout?

Otázku položila: anonym8273719 23.4. 0:53

je mi to trosku blby to jsem psat ale je mi 15 a mam zitra skolu a potrebuju byt vyspata. normalne chodim spat vzdy v 22:00 a vstavam v 6:00 a vzdy jsem usinala dobre bez problemu. o vikendu chodim spat tez v te stejne dobe priblizne ale vstavam nejak okolo ty 7-8:00 rano. tuto pondeli 22.4.2024 mi absolutne neslo usnout. byla jsem vzhuru do 2:00hodin a az pak se mi podarilo nejakym zpusobem usnout. a to stejny mam dneska. informovala jsem se, proc mi nejde dobre usnout a vyslo mi, ze mi chybi melantonin. tak jsem si ho na dnesek (utery 23.4.2024) koupila a vyzkousela a porad nic. nema nekdo nejakou radu ci napad? dekuji
(btw: melantonin spray nejakej to byl)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ty doplňky radši neužívej, mají tam problematické dávkování a má to blbý vliv na zdraví. Spíš se aspoň 2 hodiny před spaním vyhni koukání na obrazovky a dej si třeba meduňkový nebo heřmánkový čaj. Navíc je úplněk :-D.

  • piprdka23.4. 10:13

    Podle mě se moc soustředíš na to, že nemůžeš usnout, až z toho nemůžeš usnout. Podud je to takhle ojedinělé (není to dlouhodobý stav), nejedná se o žádný problém, který by se musel řešit, tím spíš ne melatoninem. Běž si odpoledne zaběhat, nebo nějak jinak zasportovat, ať si psychicky vyčistíš hlavu a fyzicky se unavíš, a uvidíš, že usneš, když budeš unavená. Dvě hodiny před spaním se dej do klidu, nejez nic těžkého (nejlépe už nejez nic), místo mobilu sáhni po knize a před usnutím si chvíli čti.

  • syd26.4. 10:55

    Kdykoli se potřebuju vyspat, protože mam druhý den náročný, tak se nikdy nevyspim. Je to prostě od stresu. Můžeš zkusit předchozí den vstát dřív (ale ne jít spát později!), abys byla nevyspalá, a tělo mělo větší potřebu spát. Z internetu fakt nezjistíš, jestli máš málo melatoninu. Musela bys jít do spánkový laboratoře, kde ti budou po třech hodinách odebírat krev během noci a z toho ti to zjistěj. Já mam melatonin rozštelovanej, takže ho beru večer a pomůže mi usnout,ale nepomůže mi nebudit se a když bych si ho vzala v noci, když nemůžu spát, tak se mi pak zdaj o to horší noční můry. Beru 1 mg, většinou si pustim i pohádku do sluchátek, se kterou usínám. Důležitá je taky spánková hygiena, to znamená jakmile si vezmu spací prášky, tak zhasínám velký světla a zapínám lampičku a nečumim do mobilu.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 213 otázek, kterým se dostalo 271 561 odpovědí a 409 739 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist