Nakládaný hermelín

Otázku položila: Bývalá uživatelka #43879 17.10.2012 22:00

ahoj holky, chtěla bych vyzkoušet nakládaný hermelín, nemáte nějaký dobrý ověřený recept?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,pokud is dobre pamatuji,tak my sme vzdy dovnitr Daly utreny cesmek s palivou paprikou a do male sklenive poklafaly vrstvu krajene cibule,pak hermelin,opet cibule a tak pokracovat. Hodily ksme do sklenice vzdy 2cerstve chilly papriky BA chut a zalily to vse olejem. A v teple to bylo hotove do 3 dnu a byly moc dobre. Jen is nejsem jists jestli jsme davali I par bobkovych listu.

  • Ahoj, ja ho delam tak, ze hermeliny rozkrojim podelne (kdyz jsou hodne velke tak i pricne). do kazdeho dam utreny cesnek, bobkovy list, par kulicek pepre, cerneho koreni a muzes i chilli papricku na drobno. zavru je a skladam do velke sklenice, prokladam ho cibuli na prouzky, cesnekem nakrajenym na platky, jeste trochu papriky. pak vse zaleju olejem a necham tak 3-4 dny ulezet. prubezne ho kontroluji a lehce sem tam slenici zatresu, abych dostala ven bublinky. snad ti bude chutnat :)

  • Hermelín nakrájíme na trojúhelníčky, vkládáme do oleje, přidáme trochu chili papričky, pepř, sůl, cibule. Takhle to děláme do té doby dokud se sklenice nenapní. Necháme odležet 4 dny. Tak to jsme to dělali na praxi v kuchyni :-)

  • Hermelín rozkrojíme podélně, dovnitř dáme utřený česnek a trochu grilovacího koření. Do nádoby s olejem k tomu hodíme pár kuliček nového koření, černého pepře a bobkový list, dále nakrájenou cibuli, česnek a chilli papriku. Necháme uležet tak tři dny venku.

  • Holky, moc děkuju za tipy. Zkoušely jste to někdy s olivovým olejem? Jinak používáte nějaký speciální sýr? Napadá mě hodně hermelínů hermelín nebo hermadur? např. z Lidlu, Tesca, Sedlčanský? Jak dlouho necháváte uležet? zítra večer se na to chci vrhnout :)

  • za sebe přidávám recept, který dělám, také jsem se nechala inspirovat na Internetu :-) a můžu vřele doporučit

    400 g Hermelínů, nejlépe Sedlčanský, 6 ks sušených rajčat, + olej ze sušených rajčat, 4 stroužky česneku, 10 ks zelených oliv, hrstka bazalky, hrstka petželky, 1 cibule, olivový olej, slunečnicový olej, jarní cibulka, bobkový listSušená rajčata, česnek, olivy, polovinu bazalky, polovinu petrželky, půlku cibule a trochu olivového oleje vložíme do mísy a rozmixujeme.

    Sýry podélně rozřízneme a směsí důkladně potřeme. Hermelíny vložíme do sklenice.
    Jednu čtvrtinu sklenice s Hermelíny naplníme olivovým olejem, další dvě čtvrtiny zalijeme slunečnicovým olejem a zbytek dolijeme olejem ze sušených rajčat.
    Nakrájíme druhou půlku cibule a jarní cibulku a spolu s bobkovým listem, zbylou bazalkou a petželkou přidáme do sklenice s Hermelíny.
    Necháme uležet 4 - 5 dní při pokojové teplotě.





  • Opět jsem vyzkoušela další recept se sedlčanem, mooooc dobrý.
    Jó, a kdybyste chtěly vědět výživovou hodnotu sedlčanského hermelínu, tak tu naleznet zde:
    http://www.chemievjidle.cz/syr-s-plisni/sedlcansky-hermelin popřípadě zde:
    http://www.kaloricketabulky.cz/pepa-na-gril--sedlcansky-hermelin-na-gril/

    Když si ho dáte se zeleninkou, tak je to v pořádku :-)

  • Když už, tak hermelín jedině grilovaný, miluju když si ho podle http://www.grilykrby.cz/recepty-na-grilovani/syry-na-grilu/hermelin-grilovany-v-listovem-teste/ obalím v listovém těstě a pomalu griluji, ta chuť je prostě božská ! :)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 512 otázek, kterým se dostalo 272 525 odpovědí a 410 415 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist