Opalování v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37362 19.8.2012 11:52

ahoj holky.Jsem v 8+1 tt a teď venku nastaly tyhle horka.Tak se chci poradit co vy a opalování v těhu??Včera jsem byla asi 4 hodiny na sluníčko a v bazénu (naprosto čistá voda) a když jsme přijeli domů tak jsem si musela zdřímnout a trošku mě pobolíval podbřišek. Asi to mimču to horko nedělá dobře...

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Borlova19.8.2012 13:41

    Já na sluníčko nelezla, bylo mi špatně:-( Určitě bys sluníčku neměla vystavovat pupík, miminku to nedělá dobře:-( Jinak si myslim, že na sluníčku být můžeš, pokavaď Ti to nevadí.

  • Tak záleží, jak se cítíš ty. Pokud se ti na slunci nedělá zle a neomdlíváš, tak ti sluníčko nemůže uškodit, spíš naopak. Já byla koncem prvního trimestru 14 dní u moře, v červenci, pořád jasno a tropická vedra... Opalovala jsem se celou dobu a bylo mi dobře. Jen jsem radši chodila často do vody nebo jsem měla vedle lehátka láhev vody a polejvala jsem si břicho, abych se moc nepřehřála. Opalování mi opravdu nevadilo, když jsem se mohla pravidelně svlažit. Vedra teda teď v těhotenství snáším hůř :-p Zase když chodíš na slunce, pravděpodobně pak nebude mimčo trpět novorozeneckou žloutenkou. Takže jestli se opaluješ ráda, tak si příště zkus dát třeba mokrý ručník přes břicho, aby mimču nebylo takové vedro, to pomáhá.

  • taky se chodím koupat v těchto vedrech a jsem 9+3tt.......zálěží na tom, jak se citíš ty:-)) já se citím relativně dobře, takže i na Sluníčku ležím..

  • Horko mimču dobře nedělá a tobě taky ne. Dej na instinkt a řiď se podle toho, co tobě vyhovuje, snaž se aby ses ty cítila dobře, pak se bude cítit dobře i mimčo. Jinak jsi celkem na začátku, samotné (zdravé) opalování nevadí, pokud nepatříš k lidem, kteří se nenamažou a leží celý den na slunku až do spálení, tak v poho ;-). Choď do vody se zchladit, mazej se krémem (to je důležité i když těhotná nejsi) a hodně, opravdu hodně pij. Já chodím v těchto vedrech taky k vodě, jsem ve 21tt, doma je mi na umření a můžu jen ležet, u vody se zchladím a je mi tam mnohem líp, nejsem ani tak unavená a je to pro mě spíš odpočinek. Dbej na to, aby to bylo tobě příjemné, třeba buď častěji ve vodě když ti bude horko a pij. Být pořád ve stínu určitě nemusíš, ale na opálení se klidně vykašli, něco málo chytíš i tak a nemusíš se vyloženě smažit.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 135 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist