Perníkové srdce - recept
Čaute holky...chtěla bych péct perníkové sríčko jako dárek pro svatebčany...nemáte nějaká fajný a jednoduchý recept, kde mám jistotu, že srdíčka budou vypadat jako srdíčka a že si neudělám ostudu ?? A taky samozřejmě hmotu na zdobení ?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
12.3.2012 15:05
ja kdysi davno zkousela tady ten recept a povedl se mi,prijde me docela lehkej
http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/325-pernikova-srdce/ -
12.3.2012 15:09
Já pekla letošní vánoční z tohoto a měly úspěch:
80dkg hladké mouky
28dkg moučkového cukru
200g Hery
5 lžic rozehřátého medu
3 celá vejce
2 žloutky(bílky zbydou na polevu)
2 lžičky jedlé sody
2 lžíce koření (Kotányi)
kakao
Poleva 1 bílek, 20dkg třikrát prosátého moučkového cukru, pár kapek citronové šťávy, vyšlehat šlehačem. Vždy jsem měla ještě rezervu cukru u ruky a dosypávala jsem aby to bylo akorát, na zdobení je to akorát když si trochu v míse nabereš a kápneš zpět do zbytku polevy, když ti zůstane chvíli vidět cestička, tak je to ok...měla jsem na to i zdobící kornouty, ale stejně se mi vždy osvědčila malý dírka(manikůrovými nůžkami) do mikrotenového sáčku... -
12.3.2012 15:17
Můj recept na perníčky, který dělám každý rok na Vánoce a Velikonoce:
suroviny: 80 dkg hladké mouky, 28 dkg moučkového cukru, 12 dkg Hery, 5 lžic rozehřátého medu, 2 celá vejce, 2 žloutky, 2 lžičky jedlé sody, 2 lžíce perníkového koření. Já osobně ještě přidávám kakao na barvu
postup: zpracovat těsto, které se může rozvalovat ihned, není třeba nechat uležet. Peču na 180°C.
Já osobně těsně předtím než vložím do trouby, potřu jemně teplou vodou a po vyndání z trouby mažu rozmíchaným vajíčkem s trochou vody.
Poleva na zdobení: 1 bílek, 200g cukru (2-3x prosít), lžička škrobu, citronová šťáva. Šlehám ručním šlehačem tak 10 min. Množství cukru, citronové šťávy lze upravovat podle toho, jakou bude mít poleva konzistenci.