Pupínky na pochvě

Otázku položila: Anonymní uživatelka #307620 13.1.2015 11:24

Ahoj, minulý týden se mi dole udělal takový malý pupínek s bílou čepičkou, dost to bolelo, ale natřela jsem ho nějakým krémem a po pár dnech zmizel. Ale teď se mi tam udělaly asi další čtyři (některé bez čepičky). Zároveň mám i celkem silný bělavý výtok, který ale nezapáchá - to možná souvisí s tím, že bych měla mít za 2 dny ovulaci, ale radši to sem píšu. A v předchozích 5 dnech jsem měla 37-38 teplotu. Co myslíte, že to je? :)

Nemyslete si prosím, že jsem nějaké prase, to bílý jsou rotékající se mastičky :D

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • já bych to kortikoidama nemazala a vzhledem k teplotě si raději zajdi k dr.

  • herpes? nebolí to? nemala si pred vysypom bolesť v svaloch? nohy zadok? čím to natieraš? páli to?

  • bestie13.1.2015 11:50

    Taky bych to viděla na genitální opar. Já to zažila jednou, naštěstí jen zevně, a bohatě mi to stačilo. Na kožním mi doporučili gel Dermochlorophyl a dali nějaké léky (spíš jen preventivně). Řekla bych ale, že mi pomohl i Framykoin. Pupínky jsou infekční až do doby, než se utvoří strup. Když prasknou, mohou se šířit dál, proto zásadně nedrbat! Já si je takto roznesla až do třísel. Co je hlavní, nesexovat - herpes se může přenést i na partnera. Po dobu léčby se taky doporučuje zvýšená hygiena (zásadně používat vlastní ručník), vhodná je i desinfekce na ruce.

  • Jéééje, to je mi tě líto, určitě nejsi prase, to se prostě stane. Zkus jak se píše nahoře i ten Framykoin, nebo se poptej v lékárně, věřím že je to nepříjemný... Nebo skoč k dr, tam fakt neřeší, napíše ti mastičku nějakou přímo na to.
    A fakt nesexovat, ať to nemáte oba :-) držim palce ať je to brzo pryč! :-)

  • Ahoj, tak tohle je bohužel opravdu genitální opar. Měla jsem už 3x (bohužel, jak se jednou objeví, můžou se jen tak objevovat kdykoliv). Já mažu ViruMerz gel, ten se dá koupit bez předpisu v lékárně. Nedoporučuje se mazat klasickými matičkami na opary na puse. Je lepší si dojít na gyndu, ale pokud tě neobjedná hned, tak to nemá cenu, opary se samy vyléčí cca do 14-ti dnů. Mě Dr. napsal Herpesin prášky (ty urychlí léčbu tak o dva dny) a Herpesin mast (na tu se mi ale objevila alergie), takže za mne jen mazat ViruMerz gelem. A používat svůj ručník jen tam, aby sis to neroznesla i jinde. Je to velice nepříjemné, ale za 14 dní máš pokoj ať s doktorem nebo bez. Jo a žádný sex...

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 156 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist