Růžové špinění v těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #37873 4.5.2015 8:31

Dobré ráno holky, maminky, prosím o další rady a uklidnění. Jsem 9tt a od přibližně 6tt mám většinou po velké potřebě a po zvracení větší množství růžového výtoku (omlouvám se za nechutnosti), doktorka mi nejdřív dala Ascorutin, po tom jsem ale neviděla žádné změny, minule mě ani vnitřně nekontrolovala, jenom ultrazvukem, miminko krásně prospívá, ale i tak mám strach, měla jste to některá také tak dlouhodobě? Myslíte si, že to může být vyvoláno tím tlakem na břicho? Normálně to totiž nemám. A pokud máte s tímto některá zkušenosti, kdy vám to přestalo a donosili jste zdravé miminko? Všude čtu jenom příběhy s nejčernějšími konci, tak potřebuji trošku povzbuzení. Děkuji.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Pokud nekrvácíš jasně červenou krví, nebo není špinění doprovázeno bolestmi břicha, tak by to mělo být ok, jemné špinění je uplně normální. A pokud víš podle uz, že miminko prospívá, tak to chce klid, stres moc nepomáhá.

  • Já s tím zkušenost nemám, ale mamka měla světle růžový výtok skoro celé těhu a vše v pořádku :-) Ja mám výtok zase bílý když jdu velkou nebo zvracím. Vše v pořádku :-) Určitě se neznepokojuj. Pokud mimi prospívá, tak je vše v pořádku :-)

  • Já v prvním těhu v době od +-11tt do asi 13tt 3x zašpinila - vždy jsem jela na kontrolu - a vždy (naštěstí) vše ok - já jsem zastánce toho jet raději zbytečně, než vůbec... Ale pokud jsi pod kontrolou dr. a tvrdí, že je to ok, tak se nestresuj... U mě to dopadlo naprosto v pořádku :-) Špinění, výtoky a další obtíže mohou být naprosto běžný projev těhu (je dobré to konzultovat s dr., ale většinou to vše bývá ok).

  • já jsem teda mívala bílý ale taky dost (mám dvě zdravé děti), zkuste vysadit sladkosti a mléčné a kysnuté jídla, možná trochu přeléčit výplachy rosalginem, jíst spíš jogurty a zakysané nápoje, radši si to přeléčte do porodu a jestli si nejste jistá ať vám udelají výtěr, aby třeba neunikala plodová voda...já jsem se dost potrhala při prvním díteti (neléčený zápal-hlavne že výtoky jsou normální :-p)

  • Já jsem u obou dvou těhotenství ze začátku špinila a vše bylo v pořádku :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 156 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist