Strava v těhotenství :)

Otázku položila: Bývalá uživatelka #82266 7.1.2014 20:46

Ahoj Všem těhulkám :), je nějaká vyjímečná strava na začátku těhotenství ,a něco co se vysloveně nesmí?? Aby to pomohlo k vývinu miminka? Děkuji :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Chuť na hranolky jsem měla taky v 1.trimestru(teď jsem 19tt) a to je normálně nejím, tak jsem si je 2krát dopřála :-) a byla jsem spokojená. Ony tě ty chutě brzo přejdou, takže rozumně můžeš i hřešit. a třeba kávu(preso) piju celou dobu-jeden šálek ráno. Myslím, že člověk by neměl zas moc stresovat co může a nemůže, hlavní je být v klidu:-) a řídit se instinktem.

  • Co bych vyloženě vynechala je třeba syrový maso (tatarák). Já jsem byla v 1. trimestru opatrná, dodržovala jsem, že se nemají pít kofeinový nápoje, nemá se jíst hermelín a tak (to najdeš kdekoliv na netu), ale od 2. trimestru jsem hřešila.

  • Ahoj, já jsem v 16tt a na začátku jsem si aktivně koupila knihu o zdravé stravě pro nastávající maminku a řeknu ti, že nemám na nic z knížky ani pomyšlení. Mám hrozné chutě na maso, do zeleniny a ovoce se vyloženě nutím. Někdy mám chuť na sladké, někdy na maso třeba vůbec, každý den je jiný.Takže podle mého by jsi měla hlavně jíst to, na co máš chuť. Spousta maminek má chuť na sladké, slané či na maso jak já. Ale tělo si určitě řekne co potřebuje, nemusíš mít strach :-)

  • Kromě výše popsaného mi říkala doktorka, že se to nemá přehánět s kořením typu majoránka, oregáno, tymián apod., kvůli překrvení pánevních orgánů. Ale množství například v polívce určitě nevadí, musela bys toho sníst fakt hodně :-)

  • Kamarádce řekl její manžel (lékař) dobrou věc: Jez raději na co máš chuť a nestresuj se, protože tím stresem miminku ublížíš víc :) myslím si, že je to pravda...Já se tedy vyhýbám plísňovým věcem, syrovému masu a kafe jsem si taky raději koupila bez kofeinu (i když na něj ani až takovu chuť teď nemám). Ale jinak jím na co mám chuť - ono vzhledem k tomu, že je mi špatně do sebe taky až tak nic cpát nejde :))

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist