Sýrová omáčka - nebo spíš katastrofa?
Poradí mi někdo, kde jsem udělala chybu? Chtěla jsem si z nouze uvařit sýrovou omáčku, v lednici byl totiž jen kousek šunky a pár balíčku plátkového eidamu a pečivo žádné, takže sem si řekla že uvařím. No, osmahla jsem cibulku a šunku, poctivě jsem na malé kousíčky nasekala plátkový eidam (30%), cibulku se šunkou jsem podlila horkou vodou a nechala trochu provařit a potom jsem tam přidala ten sýr začala poctivě míchat a čekat až se rozpustí - nerozpustil. Místo kompaktní omáčky jsem dosáhla jen sýrové sraženiny, lehce plovoucí v obarvené vodě. Vždycky jsem omáčku dělala z taveňáku, takže je tohle pro mě novinka. V čem je problém? Vařila jsem to krátce (asi 20 minut)? Nebo jsem neměla dávat vodu? Smetanu bohužel nemám. Nebo se prostě z "třicítky" omáčka udělat nedá? Budu ráda za objasnění, abych se do budoucna vyhnula chybám.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
27.11.2012 20:33
Kdybys rozpoustela ve smetane, tak by Ti snad receptik vysel, vlastne jsi se snazila udelat domaci "tavenak" a na to je treba zvlastnich postupu a tavicich soli. Melas udelat trebas zapecene testoviny, ci co jsi mela mit jako prilohu. Testoviny zasypat osmahlou cibulkou a sunkou a posypat strouhanym eidamem