Vztah

Otázku položila: Anonymní uživatelka #543329 4.8. 21:16

Ahoj, v poslední době řeším problém, že jsme si s přítelem tak nějak cizí. Oba teď máme hodně práce a doma se prakticky jen míjíme. Nepřemýšlela jsem o tom, dokud jsem se v práci nezačala víc bavit s jedním kolegou, který je hrozně fajn a asi se mi i trochu líbí (za což se teda cítím hrozně). Vím, že přítele miluju, i když se teď tak míjíme, ale trochu mě zarazilo, že jsem asi začala něco cítit i k tomu kolegovi. Někdy si připadám jako bych ho podváděla, i když mezi námi nikdy k ničemu nedošlo. Myslíte, že to časem přede, a nebo už je to náznak, že s přítelem to nemá cenu ?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, může se stát, že potkáš někoho, kdo ti bude víc vyhovovat, ale to nemůžeš dopředu vědět, a pak už se nejde vrátit. A rozhodně neexistuje jen jeden člověk na celkým světě, se kterým bys byla šťastná. Takovými může být tvůj přítel i kolega nebo ani jeden z nich.
    Dost záleží na věku, tohle zamilování budeš řešit různě ve 20, ve 30, ve 40. Pokud je ti třeba 25, tak to zkusíš, když ti bude 35 a budete mít děti, budeš raději hledat novou práci...bude to jednodušší než hledat novýho chlapa :-D
    Obecně bych podotkla, že i o vztah je nutné pečovat, pokud s přítelem řešíte jen provozní věci, je jasné, že nebudeš stoprocentně spokojená. Občas je potřeba cíleně se věnovat vztahu, povídat si o vašich starostech, přáních, snech, trávit spolu aktivně čas, nejen "sedět vedle sebe u televize" (doplň vhodné). Možná teda někomu vztah funguje na volnoběh, nebo to nepozorovaně dohání ten druhý, já to neriskuju a snažím se :-)
    Takže za mě záleží kolik ti je, jak si představuješ budoucnost a kdo je s ní kompatibilní...a nelitovat rozhodnutí, ať bude jakékoli. Pamatuj, že to bude to nejlepší rozhodnutí, jakého budeš v danou chvíli schopná.

  • Ano zažila jsem uplne to samé. Každopádně vše jsem pořádně premyslela jestli to za to stoji nebo ne a zjistila jsem ze opravdu miluji vic kolegu a jsme spolu 3 mesíc a je to úžasný a ano vzdy zacatky jsou krasny ale ja právě řešila to celkově jeho povahu a rozumím si s ním více. Takže co zažíváš je normální:) jen si to srovnej v hlavě a řekni si co bude lepší:)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 413 otázek, kterým se dostalo 272 136 odpovědí a 410 141 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist