Začínám s vařením!

Otázku položila: Anonymní uživatelka #227461 4.8.2014 11:54

Zdravím vás holky! :D
Rozhodla jsem se, nebo mě spíše okolnosti donutily, že se musím začít učit vařit.¨
Přes prázdniny jsem doma věčně sama a když odpoledne přijde přítel z práce, má celkem dost hlad a pro mě je vždycky potěšením ho nakrmit mým vlastním výtvorem :D Zatím ochutnal jen těstoviny na mnoho způsobů- s omáčkou, zapečené. Mám za sebou ještě masové nudličky a takové ty jednoduchosti, jako palačinky a tak. Máte nějaké obecné rady, jak se postupně zdokonalovat? Nebo nějaké recepty? Budu vděčná za každou odpověď! :)

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Mě donutila až mateřská :-D A říkám si o recepty u mámy, případně hledám na netu a nechci znít namyšleně, ale už jsem si troufla i na svíčkovou a povedla se mi. A tak jsem dospěla k názoru, že na běžným vaření nič až tak náročnýho není :-D Každopádně za mě je dobrý začínat s omáčkama, vším, co je zapečený (protože se to připraví, šoupne do trouby a vytáhne hotový, pro mě s dítětem ideální) a manžel si ještě nikdy na nic nestěžoval :-)

  • Osobně můžu doporučit Kuchařku pro dceru. Je psaná vážně pro začátečníky (žádné "nechte dojít", přidejte "trošku" apod.), recepty jsou poměrně jednoduché a přitom vážně moc chutné. Dostala jsem ji od mámy k Vánocům a už ji má i polovina kolegyň v práci :-D

  • Nejlepší je vařit to, co znáš - víš, jak by to mělo chutnat. Já jsem začínala tím, že jsem sondovala u mamky a u babičky. Mám od nich napsané první recepty opravdu jak pro blbce, úplně polopatě. Ted už i sama experimentuji z kuchařky, nebo podle netu. Je to hop a nebo trop. Bud vám to bude chutnat a zařadíte to do jídelníčku, nebo už to znovu vařit nebudeš... Jednoduché jsou na úpravu ryby - většinou je okořeníš a dáš na másle přikryté alobalem péct do trouby, uděláš k tomu brambory a zeleninu a máš výborný oběd. Pak jsou celkem jednoduché všechny možné omáčky - nejlépe se dělají v papiňáku - hovězí maso je pak měkoučké. A knedlík si když tak koupíš...

  • Ahoj, spousta dobrých receptů se dá samozřejmě vygooglit, já mám moc ráda třeba tuhle stránku: http://bezmasa.kvalitne.cz/kucharka/tofu-soja.html - ten sójový guláš je něco úžasnýho :-) Pokud nemáš ráda soju, tak myslím, že maso by se tam určitě taky dát nechalo, se zkušenostmi ohledně něj už bohužel nemůžu sloužit, páč jsem léta býložravec :-D Dobré recepty se taky najdou tady: http://www.recepty.cz/, je tam docela dobré, že se dozvíš i náročnost a jak to hodnotili ostatní ;-) Hodně úspěchů přeji :-)

  • Mě taky okolnosti nedávno nutily - takže byla rajská, řízky nakládané v jogurtu, kuřecí kungpao s arašídy - dokonce i já, která se sporáku bojím jak čert kříže, jsem to zvládla :D

  • Ema.Manylee4.8.2014 13:29

    Mě pomohla dost stránka http://ekucharka.net/ jsou tam video recepty snad na vše. ;-) Jen já si to trochu pozměňovala, protože paní tam podle mého vaří dost nezdravě. Takže místo sádla rostlinný olej. Nebo jsem si přidala celozrrnou mouku. No a i když už jsem nějakou dobu vegetarián stejně tam občas zajdu a podle své obměny si uvařím . . ;-) Hodně to v začátku pomůže, že vidíš jak to ten člověk dělá ve videu. ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 418 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist