Zavařená červená řepa

Otázku položila: Anonymní uživatelka #139550 7.4.2014 18:15

Ahoj, zajímalo by mě, jak je na tom co se týče zdraví zavařená červená řepa. Jako syrová je velice zdravá. Je mi jasné, že v zavařeném stavu některé látky ztrácí, ale je aspoň trochu prospěšná? Nerada bych ji jedla zbytečně :-D Také by mě zajímalo, jak je na tom s nutričními hodnotami, pro zavařenou řepu jsem to nikde nemohla najít :-/

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Myslím, že je lepší, aby jsi řepu opravdu konzumovala syrovou, pokud z ní chceš získat co nejvíc prospěšných látek.
    Jeden výborně stravitelný způsob je řepu odšťavnit a vypít např smíchanou se šťávou jablečnou.
    Druhý moc dobrý způsob je tu odšťavněnou dřeň, nebo prostě na jemno nastrouhanou řepu smíchat s pomerančovou a citronovou šťávou (půl napůl, ale klidně dávám i jenom pomeranč) a to sníst jako salátek k jídlu, nebo jen tak ke svačině... Vitamín C velmi pomáhá vstřebávat železo z červené řepy. ;-)
    Btw, krom toho, že vařená už tolik prospěšných látek asi nemá, zavařená řepa je většinou s octem, cukrem atd, což naopak moc neprospívá.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 456 otázek, kterým se dostalo 272 323 odpovědí a 410 234 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist