Zkvašená limonáda z černého bezu - vylít?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #427571 4.12.2021 19:43

Ahoj, zkvasila mi limonáda z květů černého bezu z léta. Normálně jsem to vařila, přidávala cukr... Co s tím? Chutná to jak burčák. Je bezpečný to pít? Nemůže tam být nějaký butulotoxin či tak?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Zjsiti si co je botulotoxin a jak vzniká ;-) to jen na okraj.
    Máš z toho vlastně burčák a pak z toho bude vinný nápoj. I když nebude nijak "ušlechtilý" tím že tam nejsou poradne kvasinky co se na víno používá. Vždyť když nechávás zkvasit např zelí (kysane zeli) tak se toho taky bojíš?
    Kdyz sem ji kdysi dělala tak sem ji záměrně nechala zkvasit a dělala z toho sekt.
    Partner tě mírně zkvasene vypil litr a měl z toho pěknou opici :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 461 otázek, kterým se dostalo 272 335 odpovědí a 410 237 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist