brambory v troubě
potřebuji poradit ohledně vaření.. ráda bych udělala brambory nějak jinak- ne klasickou kaši, nebo uvařený brambory, napadly mě brambory v troubě- děláte brambory v troubě- jak? jaké koření tam dáváte? mám je upéct se slupkou nebo bez? děkuji
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
30.1.2012 13:28
Já dělám brambory v troubě tak, že uvařím brambory ve slupce do poloměkka, oloupu, pak nakrájím na plátky, naskládám do pekáče, pokapu trochu olejem, osolím, přidám rozmarýn a zapeču zhruba na 200°C dozlatova. Občas také dělám brambory jen tak jednoduše, že je uvařím ve slupce, nakrájím na měsíčky i se slupkou, pokapu olivovým olejem a zase zapeču dozlatova, poté osolím.
-
30.1.2012 13:29
Já jsem nedávno dělala bramborové špízy a byly úplně mňamózní. A z toho nejmňamóznějšího na nich mě napadlo tohle:
Omýt brambory se slupkou a v půlce je cca do půlky nakrojit. Uvařit do poloměkka (nesmí se rozpadat!). Do nakrojených brambor poskládat plátečky anglické slaniny a dát na plech podložené pečicím papírem. Mezi brambory naskládat rajčata - menší nebo cherry rajčátka. To celé lehce pokapat olivovým olejem, decentně osolit a o pepřit a dát na cca 15-25min. zapéct do trouby.
Je to celkem rychlé a mňamózní -
30.1.2012 15:00
Brambory peču často, bez slupky nakrájím na kostky nebo jak chceš, osolím okmínuju poliju trochu olejem a peču dokud nezměknou, sem tam je promíchnu aby se moc nepřilepili. K večiři k nim dávám hodně česneku a hrnek ledového mlíka (s manželem to zbožňujeme) Ale poslední dobou jsem začala brambory dělat na pánvičce a jsou vynikající a i velmi rychlé. Opět bez slupky, nakrájíš osolíš dáš olej, trochu opražíš aby se jakoby zatahly, podliješ vodou, ale jen tak necelé půl deci, prostě nesmí plavat jen aby se zapařily a zakryješ pokličkou, necháš naslabo do měka a tím že je před tím opražíš, jsou jak pečené.