formování bradavek??

Otázku položila: Anonymní uživatelka #34174 27.2.2011 23:46

ahojky,chtěla jsem se zeptat na formování bradavek (když jsou ploché či vpáčené) ,jestli některá z vás má zkušenosti nebo alespoň o tom něco ví od některé z kamarádek.Mám ten problém že moje bradavky jsou venku nebo vidět nevím jak to správně nazvat jen když je mi zima a nebo když si přes prsa přejedu,tak se na chvilku ukážou :-) A četla jsem,že ženy s tímto problémem mají problém s kojením a právě jsem našla na netu,že doporučují ty formovače.Jsem 15+3 takže je na to ještě čas,prý se to používá až od 6 měsíce,ale lepší se zajímat dřív než pozdě.Děkuji za odpovědi

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj, tak teď jsi přesně popsala moje prsa a měla jsme problémy s kojením....teď čekáme miminko a kamarádka mi doporučila, že jí laktační poradkyně i gynekolog řekli, že si má už v těhotenství masírovat prsa jemným kartáčkem na zuby a použít nějáký olejíček...slyšela jsem to poprvé, ale zkusím to, vpáčené bradavky nebo ploché není něco co tě hned odepíše....prej to s tím kartáčkem pomáhá, ale musí být hodně jemný a za použití olejíčku, prsa si údajně zvyknou a jsou připravené na kojení....já se chystám to vyzkoušet, za to nic nedám, přeju hodně štěstí v těhulkování :)

  • Holky taky by me zajimalo jak je to s vpacenyma bradavkama, kdy se o to zacit starat nebo pripravovat. Me totiz ta jedna potvurka nekdy nejde vytahnout ani na silu. Asi se budu muset zeptat doktora, jsem teprve 9tt, tak je na to asi jeste dost casu.

  • Ahoj, já jsem před těhu taky měla bradavky takové ploché, ukázaly se jen po nějaké stimulaci, ale co jsem otěhotněla, tak se sami spravily, dá se říct, že je mám už pořád venku. Jinak jsem si prsa kvůli tomuhle nechala prohlédnout u gynekoložky a ona říkala, že se s nima bude dát kojit bez problémů, tak jsme formovače zavrhla. Zkus se zeptat doktora, poradí ti, jestli je to vůbec nutné používat :)

  • ahojky, já mám ploché bradavky.jelikož se mi v prvním těhu na ně nikdo nepodívat, tak jsem to ani nevěděla...po porodu měl malý problém se přisát a nakonec jsem kojila s kloboučkama (ty jsou fajn, s těma to nebolí:)) ale ted jsem si koupila formovače bradavek (bud jsou od Medely nebo Farlin) a používají se od ukončeného 6. měsíce napřed na 1-2 denně, a pak se čas prodlužuje...já si je koupila na mimibazaru za 89,- i s vožkama do podprdy (nové stojí 300,- a to mi přijde zbytečné, dají se vyvařit) a chystám se na to je používat...ale do porodnice si beru i klobouček na kojení...ta radši se zeptej bud nějaké laktační poradkyně nebo jestli chodíš na předporodní kurzy nebo sestřičky u gynekologa.

  • Ahoj, taky jsem tak měla jednu bradavku vpáčenou a jednu asi spíš plochou nebo nevim, každopádně jsem zkoušela formavače a ty mi moc nepomohly, vždycky jen na chvilku, ale pak se to zase vrátilo, takže s nimi dobrou zkušenost nemám. Ale jak už tu píše Fanny, užasné jsou kojící kloboučky od Aventu, ty si kup a s těmi to šlo úžasně. Já jsem pak musela používat i dost pákovou odsávačku, teda hlavně na začátku asi 3měsíce, pak jsem kojila do 13 měsíců a dneska mám uplně krásný bradavky :-) řekla bych, že mi pomohlo hlavně to první kojení a odsávačka. Ted jsem zase těhu,tak doufám, že při druhém to už půjde i bez kloboučků, které jsme nakonec stejně odbouraly, protože malý měl ještě krátkou uzdičku pod jazykem, kterou mu doktorka pak v poradně nastřihla a byl klid uplně. Důležité podle mě je, ale to jde až trochu později po porodu, aby sis sama uměla tu bradavku vyndat. Po produ máš hodně nalitá prsa (ikdyž ne každá), ale já to měla a to jsem ty bradavky neměla vůbec, ale ty kloboučky opravdu pomohly.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 132 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist