jak se zbavit blech v bytě?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #193416 28.1.2015 21:58

Dobrý večer, manžel před chvílí chytil doma na gauči dvě asi blechy. Žádné zvíře nemáme. Bydlíme v paneláku bez balkonu. Chodíme akorát ke švagrové. Ta má doma psa a kočku. Ona u nás byla naposled v říjnu a bez zvířat. Co teď v tomhle okamžiku mám dělat. Jako první pomoc? Deku a polštáře jsem hodila ven na šňůru a plyšáci přespí v mrazáku. Prát a luxovat budu dopoledne. Teď by mně sousedi sežrali! :-( Myslíte, že to stačí?

Děkuju Vám všem za rady. I když některé z vás si neuvědomily, že sme je objevili večer, kdy sme nechtěli rušit noční klid. Do rána jsem měla jeden štípanec. Kluk nic a manžel nevim. Od rána šůruju. Na hnízdo jsem zatím nenarazila.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • zakewka29.1.2015 11:03

    Taky občas s blechama bojujem. Pes má teda obojek tak to domů už netahá. Ale chlap je myslivec a ten občas něco donese. Všechno co jde taak vyprat. parkrát vytřít i se savem. Doma co jde vystříkat nejlíp Biokillem, ale nevím jak velké máš dítě. U měnšího bych se poptala v lékárně. Mráz je taky dobrá věc, všechno co nešlo vyprat na vyšší teplotu jsem nechala 24 hod v mrazáku a pak normálně vyprat. Nejhorší je na tohle gauč a matrace v posteli.. Super je na to uv lampa, ale to je to je dost boj jí sehnat.. Ovšem jestli nejsou vyloženě vidět tak by měl stačit pořádný úklid.

  • Elfen28.1.2015 22:44

    My teda zvířata máme a když se u nás blechy objeví, tak musíme všechno vyprat (zvířata samozřejmě odblešit) a i ostatní věci vystříkat sprejem proti blechám - pelíšky, koberce, záclony, gauče... Mohli jste přijít do styku s nějakým zablešeným zvířátkem. Ale pokud zvíře nemáte, tak by se vám doma neměly množit, teda množit se asi mohou, ale živí se krví, takže by pak měly pochcípat. Horší je, že mají dost velkou výdrž a bez potravy vydrží měsíce... Jinak, jste si jistí, že to byly blechy? Byli jste od nich třeba pokousaní? S blechama to obvykle je běh na dlouho trať, ale tím, že nemáte zvířátka byste se jich mohli zbavit rychle ;-)

  • trinetka29.1.2015 6:50

    My máme 3 polovenkovní kočky, spím s nimi v postely a blechy nemáme..
    Co by mohlo pomoct? Koupit sprej proti blechám a trochu to vystříkat.. Bude to smrdět, ale pomůže to.. Naši měli 2 psy co takhle jednou donesli pytel blech a po jednom dnu bylo vše pobito..

  • mamka párkrát chytla blechu i v autobuse. třeba jstem měli jen ty dvě;-)

  • bestie29.1.2015 8:52

    Gauč bych vystříkala, zbytek vyprala. Pokud nemáte zvíře, zřejmě se k vám dostaly víceméně náhodou. Popř. se můžeš podívat, jestli se někde "nezahnízdily" - poznáš to podle zvýšené koncentrace vajíček (nebo i blech), pro oko to vypadá jako takový červenohnědý prach. Hnízdo je pak potřeba pečlivě zlikvidovat. Nám je jednou přinesl domů pes a usídlily se v koberci.

  • Máme psa venku a doma teda blechy nemáme :-D

  • Taky jednou náš pejskej od někud dotáhl blechy a byl to pro mě docela šok a vůbec jsem nevěděla co s tím mám dělat. Naštěstí jsem na https://homezin.cz/media/jak-se-zbavit-blech-1 našla super návod. Vše jsem podle něj udělala a za pár dní bylo po problému.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 411 otázek, kterým se dostalo 272 131 odpovědí a 410 140 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist