jak správně použít želé na buchty?
Ahoj holky. Potřebuju radu ohledně použíti/aplikace želé/aspiku na jakýkoliv typ buchty korpusu nebo prostě někam. Párkrát jsem takto zkusila dezert ozdobit i ruznymi druhy želé a musela sem vzdy celý výrobek vyhodit. Vždy jsem postupovala dle návodu ale bylo to k ničemu. Proste se to vpilo do korpusu (.....) a byl z toho akorat tak "hnus" .
Nevím v cem dělám chybu??..
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
10.7.2014 20:22
Měla jsem kdysi stejný problém, ale řešení je fakt snadné - začala jsem moučník dělat naopak!!! Tedy upeču si v dortové formě piškot, vytáhnu, formu si vyložím potravinářskou folií a na folii naleju trochu želatiny, nechám v lednici zatuhnout, pak naskládám ovoce, opatrně doleju zbylé želé a nechám zase chladit, když je to ztuhlé, položím na to piškotový korpus a přitlačím, opět chladím v lednici a pak jen rozevřu formu a opatrně překlopím na talíř - povede se vždy!!! Jako želatinu používám nejraději ochucenou galaretku, je to mňamka