mohla bych se s tatarky nakazit listeriózou?

Otázku položila: Anonymní uživatelka #295141 3.12.2014 7:40

Ahoj holky, tak jsem včera večer myslela, že mě trefí :-( věděla jsem, že by se majolka neměla z důvodu možného nakažení listeriózou a protože jsem měla chuť na fakt něco nezdravého, tak jsem si udělala sýrovo-česnekovou pomazánku, do které dávám tatarku. Nějak jsem si ovšem neuvědomila, že se tatarka vyrábí z majonézy :-( Myslíte, že to může nějak mimčo ohrozit? Snědla jsem jí tak 150-200g a jsem v 15tt. Fakt bych si nejradši nafackovala :-(

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • už se to tady párkrát řešilo, naše výrobky musí být z paterovaných vajec, takže listerioza nehrozí;-) já jedla v těhu tatarku, majolku, hermelín, nivu..... všechno!

  • Buď v klidu :-) myslím že kor teď v zimě nic moc nehrozí.první těhu jsem jedla opravdu vše,sýry,hermelín a nivu občas a nic se nestalo.teď u druhého taktéž,dokonce si dám i kupovanou pomazanku (většinou ale odkud bereme pravidelně a nikdy nebyl problém).prostě vše s mírou a neřešit :-D

  • pokud sis ji udělala z čerstvě otevřené tatarky, kterou jsi měla v ledničce, tak si myslím, že je ta šance minimální. vyhýbala bych se kupovaným hotovým salátům a pomazánkám, které jsou někde otevřené celý den a jen ti z toho nabírají, kde nevíš, kdo na to sahal. ale když si to uděláš takhle doma čerstvé, tak nevěřím, že by něco hrozilo. kolikrát jsi za život dostala listeriózu? asi mockrát ne, ne? :-) není větší šance, že ji dostaneš, jen proto, že jsi těhotná.

  • Urtica3.12.2014 11:03

    Myslím, že syrová vejce se nedoporučují spíš kvůli salmoneloze a kampylobakterioze.

  • Tak to sem už chodící listerioza a salmonela :D Normálně si tatarku dávám a i jsem teď měla majonézu v pomazánce a je to vše pořádku.. :-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 490 otázek, kterým se dostalo 272 452 odpovědí a 410 314 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist