mozzarela v těhotenství
Ahoj holky, muže se jíst v těhotenství ? Na začátku, v průběhu nebo vůbec ?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
9.7.2015 20:48
ěhem těhotenství zdvojnásobte přísun vápníku, jinak ho dítě bude spotřebovávat z vašich přirozených zásob v kostech a zubech, což může vést k řídnutí kostí a později zlomeninám. Tvrdé sýry typu čedar a zpracované sýry jako feta, mozzarella jsou velmi dobrým zdrojem vápníku. Pro zvýšení přísunu vápníku z nemléčných zdrojů poslouží takové potraviny bohaté na vápník jako tmavě zelená listová zelenina a sardinky.
Zdroj:http://www.cpzp.cz/clanek/1164-0-Jidlo-pro-maminky.html -
9.7.2015 23:06
Já jím a piju dle chuti. Těhotenství není nemoc, aby se držela nějaká dieta (pokud to není nutné vzhledem ke zdraví)