mykóza v 10tt těhotenství

Otázku položila: Bývalá uživatelka #35827 17.12.2011 14:52

Ahoj holky, prosím radu. Jsem v 10tt, od začátku těhu mě trápí výtoky, naštěstí jen bílé, dr. říkal, že je to v pořádku, že se nic neděje, při poslední kontrole ale zjistil mírné zarudnutí, vzal stěr, ale výsledky budu mít až ve středu, tak jsem se chtěla zeptat, jestli je možné zakoupit si nějaký výplach v lékárně, aby se případná mykóza vyléčila co nejdříve, nerada bych ohrozila mimčo, ale nevím, co se může v těhu používat:-(. Máte některá zkušenost?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • V těhotenství můžeš bez problémů boraxové globule...Globulus cum natrio tetraborico, jsou určeny zjm. k léčbě kvasinkových infekcí, je ale otázka, jestli tvé potíže tomuto obrazu odpovídají...na bakteriální infekce totiž příliš nezabírají...Výplachy se v těhotenství nedoporučují. Pokud nejsou výrazné potíže jako silně svědění nebo pálení, vyčkala bych na výsledky rozborů, miminku tím neublížíš, je před infekcemi z pochvy chráněno...

  • Ahojky, nebuj, určitě to bude v pořádku. Miminku to neublíží. Já jsem taky měla nějaký zánět hnedka na začátku a paní dr. mi napsala normální čípky, které jsem měla i před těhu a bylo jich dokonce asi 12 (víc než normálně), tak jsem se divila, ale pomohly a miminko je zdravé. Držím palečky, aby problémy brzy ustaly. Doporučila mi ještě pak laktobacily, které jsou proti zánětům.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 413 otázek, kterým se dostalo 272 136 odpovědí a 410 141 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist