rajčatový salát
Ahoj děvčátka, opět mám zas otázečku
zajímá mě zda mohu rajčatový salát z majonézou..jelikož mi někdo řikal že majonézu nemohou těhulky...a já právě když si dělám raj.sált tak dávám majolku a cibulku
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
18.5.2012 12:41
Tak já v těhu měla z těch "NEZDRAVÝCH" jídel a pití: colu kdy se mi zachce, zrovna předevčírem asi 2 skleničky šampaňského, Frisco a jiná ochucená piva, nivu, hermelín, už 2x tatarák, všelijaké majonézy a omáčky k masům, barvím si vlasy, mám akrylové nehty, které si lakuji takže čuchám jak k laku tak i k odlakovači, chodím ke kadeřnici atd. atd. Prostě jím a piju, co se mi chce. A dělám taky co se mi chce. Jsem těhotná poprvé, ale abych řešila s prominutím píčoviny, jako některé těhotné, tak to opravdu ne. Jak už psaly holky výše, těhotenství si má žena užívat se vším všudy a nepřemýšlet nad tím, co kde strčí do pusy. Ve finále, by si sebou těhotná musela nosit i přenosný čistič vzduchu a být na něj neustále napojená, protože co je v dnešním ovzduší je kolikrát horší než to syrový maso. Toť můj názor. Někomu bude jistě proti srsti a někdo může souhlasit. Nemám ráda histerické matky ať čekají první či páté dítě. Jo a jinak jsem už na konci 23 týdne a já i mimi žijem a vše je v naprostém pořádku.
-
18.5.2012 10:38
Někde jsem četla, že problém je v těch doma míchaných majonézách, kam se dávají syrová vejce. Takže to doma nedělat. A když si dáš někde v restauraci něco s majonézou, těžko budeš vědět, zda jí někdo patlal v kuchyni nebo je kupovaná. Ale kupovaný Hellmansky apod. jsou podle mě bez problémů, tamtudy salmonela jen tak neproleze, jak to mají kontrolovaný.
Tak dobrou chuť! Mňam, když na to tak myslím, taky bych si ho hned dala -
18.5.2012 10:49
Já jsem na začátku těhotenství měla na majonézu nebo tatarku neskutečnou chuť. A taky že jsem si dala. Dávala jsem pozor, aby byla čerstvá, nebrala jsem dýl otevřenou a nesnědla jsem celou skleničku, ale dala jsem si. Bylo to silnější než já, jednou jsem to zkoušela i s vaječnou omeletou. Teď najednou na to nemám ani myšlenku. Já jsem v těhotenství poznala jak si tělo řekne co potřebuje nebo co chce. Já jsem před tím ujížděla na čokoládě, oříškách, brambůrkách. Teď to nedám do pusy. Začala jsem jíst sama od sebe pravidelně 6x denně, aniž bych si nějak upravovala sama jídelníček nebo intervaly jídla.... takže si říkám, že když má tělo občas chuť zhřešit, proč si to nedopřát.
-
18.5.2012 10:37
Tak majonéza se dělá ze sirových vajec, který se v těhotenství nemají.......kvůli salmoneloze......kdyby náhodou..... Stejně jako sýry s ušlechtilou plísní - kvůli lysterioze - kdyby náhodou, stejně jako syrové, nebo nepropečené maso - kvůli BSE, nebo prasečí chřipce, nebo nevím kvůli čemu - kdyby náhodou.......v těhotenství asi není dobré se těmito nemocemi nechat zasáhnout.....proto je lepší se těmto potravinám vyhnout......zkus si ten salát udělat s bílým jogurtem a něčím to dochuť, třeba grilovacím kořením, nebo jen sůl a pepř.....třeba to bude taky dobrý......nevím.....já dělám rajčatový salát jen s jarní cibulkou, pepř, sůl, bazalka, můžu i mozzarelu (ale nemusí), citronovou šťávu a trošku olivovýho oleje.......