špinění v těhotenství po IVF

Otázku položila: Bývalá uživatelka #80635 10.3.2015 12:43

Ahoj holky,
jsem těhotná díky IVF. Včera jsem byla na kontrole u své obvodní gynekoložky, kde se vše jevilo v pořádku, odpovídali jsme 6+1, srdíčko tlouklo. Ale v noci ze včerejška na dnešek jsem trošku zašpinila. Zavádím Utrogestan 3x2. V Car mi jen telefonicky poradili, ať navýším zavádění na 4x denně a nestresuji se.
Vím, že to špinění může způsobit i ten Utrogestan, ale i tak mám strach.
Máte podobnou zkušenost?

Děkuji a přeji hezký den.

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj ja zkusenost s IVF mam,ale nespinila jsem. Ani po utrousi. Nicmene se mnou v nemocnici lezela holka,ktera spinila a rekli ji,ze jedine jak ji muzou pomoct,tak klidovym rezimem a utrogestanem. Kdyby se ti to zdalo moc,tak jdi k dr,ale pravdepodobne ti moc nepomuze :-( utrous mas na nejvyssi davce. Takze klidovej rezim,nozky na stul a odpocivat. Kdyby te zaclo bolet bricho,nebo se delo neco neobvykleho,tak jdi.

  • Ahoj. Nemám sice zkušenosti s IVF, ale špinit můžeš klidně i po včerejší kontrole. Já takhle zašpinila taky, v 6+2 kontrola a večer špinění, další dny už ok.
    Pokud tě nebolí břicho, nemáš křeče, nekrvácíš, tak dodržuj než to přejde klidový režim a bude to dobré. Držím palce.

  • ahoj. také nemám zkušenost s ivf, ale v tomto období jsem také zašpinila.. pak znovu za 14 dní.. vše v nejlepším pořádku.

  • Ja mám dite po IVF a presne jak ty, spinila jsem 2 dny take v 7 mem tydnu a pak jeste jednou asi v 9 tem tydnu. Ale jinak vse v pořádku, v nic se to nerozjede a ani jsem nedodrzovala zádný klidový režim. Nestresuj se, děloha je prokrvena a tak se to muze stat!

  • ja po IVF spinila od cca 7tt do konce prvniho trimestru. Ze zacatku jsem si polezela par dni v nemocnici a pak me pustili domu, ze klidovy rezim + Utrogestan muzu mit i tam. Takze jsem do konce prvniho trimestru jen polehavala, brala 3x denne Utrogestan (3-2-3) a az potom to konecne prestalo. Ale ten klidovy rezim je asi dulezity, protoze jakmile jsem mela trosku roupy a neco chtela doma udelat, tak spineni zesililo... Drzim pesti, at to dobre dopadne a hlavne klid ;-)

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 416 otázek, kterým se dostalo 272 156 odpovědí a 410 148 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist