zavařování leča
Tak mne tak napadlo, že si připravím různé jídlo do zásoby, až bude prcek, přijde k dobru. Ale nevím jak na to. Babička nám vždycky zavařovala základ na lečo a dalo se to použít na spoustu jídel. Na těstoviny, na pizzu, pod maso a podobně. Ještě letos jsem poslední použila. V podstatě to byly jen rajčata, paprika, cibule a lehce slané. Neporadíte některá jak na to? Je mi asi jasné jak to uvařit, ale netuším jak to zavařit. Aby to vydrželo alespoň půl roku. Nebo třeba jiné rady, co je možné si připravit do zásoby?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
20.6.2013 19:54
taky si takový základ doma děláme a to tak, že chvíli povaříme nakrájenou cibuli, rajčata, papriky, dáme to do sklenic a zalejeme olejem (to vydrží i několik let a nic se tomu nestane). Raději vaříme zvlášť papriku s cibulí a zvlášť rajčata (rajčata jsou dřív měkká než paprika a takto si to uděláme přesně tak jak chceme).