Listerie z nedopečeného masa?
Mohu dotaz, jestli zbytečně vyšiluji nebo je důvod k obavám? Jsem těhotná, dnes jsem pekla kuřecí spodní stehna v elektrické troubě při teplotě 200 stupňů cca 1 hodinu v pekáči přikryté alobalem a pak cca 15 minut odkryté, aby byla kůrka. Maso bylo podloží. Ale když jsme potom maso jedli, přišlo mi takové tuhé a suché, šlo hůř od kosti. Je zde riziko, že by se maso za tu dobu uvnitř nepropeklo? Od kosti šlo hůře, ale nepřišlo mi růžové, u kosti bylo takové do hněda. Děkuji za názory.
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
16.5.2018 21:18
Spíš bych řekla, že při té době a teplotě jsi je už natolik vysušila (a proto šla špatně od kosti), že se nějaké listerie bát nemusíš.
Já peču normální stehna 60min přikrytá a pak už jen 10min na kurcicku při teplotě 175°C.
Spodní stehna jsou už jen ty mensi špalíčky, kde je méně masa než na těch horních. Horní stehno je ta "kyčel", spodní směrem k pařátu.