Nízká BT = anovulační cyklus?

Otázku položila: Bývalá uživatelka #57783 12.4.2013 18:47

Symptotermální metodu (bazální teplota, hlen a změny čípku)používám už 7 měsíců a cykly mám dost nepravidelné, cyklus 33–44 dní, luteální fáze (od ovu do ms)12–14 dní, ovu 20. –26. dc.

Před 3 měs mi 4 testy během 3 dní (z ranní i odpolední moči)ukázaly slabou testovací čárečku, pak ale BT spadla a přišla ms.

Další cyklus byla ovu 25. dc, ale už 30.dc jsem to dostala.

Tenhle cyklus je ještě zvláštnější- jsem 32. dc a BT se zatím nezvedla, naopak oproti minulým cyklům je strašně nízká (dříve byla v 6:00 průměrně 36,2, nyní 35,7 – 36,0, dnes dokonce 35,5), navíc jsem 26. dc začala špinit (v plodném hlenu šlem krve, poté hnědý hlen, myslela jsem, že přes noc dostanu ms, ale nic, další dva dny opět maličko hnědého hlenu, trvalo to celkem 3 dny) a děloha se posunula nahoru, byla otevřená a měkká, hlen táhlý, bílkovitý, tupá bolest v pravém podbřišku (připomínala ms bolesti). BT se ale nezvedla, naopak, je stále nižší a děloha zase pomalu začíná klesat a tvrdnout (ne ale moc, normálně mě někdy v 2. polovině cyklu bolí při sexu narážení penisu na tvrdý velký čípek, teď je naopak vagina spíš prostornější). Dnes (32.dc) mám čípek nahoře, středně tvrdý a spíše zavřený, uvnitř stále pocit vlhka, když jsem venku, myslím, že to dostanu, ale nic. BT stále okolo 35,7.

Myslíte, že mám anovulační cyklus a nebo proběhla ovulace a mám buď špatně měřící teploměr nebo prostě moje tělo najednou neodpovídá na progesteron zvednutím teploty nebo jsou to nějaké změny díky tomu, že jsem před 3 měsíci mohla být těhotná a ten plod se potratil (já osobně si myslím, že jsem těhotná nebyla, jen chyba testů). Máte někdo podobné zkušenosti s nízkou BT? Díky za odpovědi a názory :)

Jen chci doplnit, že na tomto cyklu mi přijdou divné 2 věci: 1) proč je BT tak strašně nízká? 2) co způsobilo to špinění?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Ahoj,
    Já ted řeším to samé,teda až na to špinění,tenhle cyklus je asi divnej u více snažilek:-D Já měla před ovu vyžší teploty než po ovu a to že jsem měla ovu v půlce cyklu jsem si jistá na 99%,ms čekám v úterý tak uvidíme,jinak taky měřím v 6hod. a teplotu jsem měla vždy nejníž na 36,1 a ted už dva dny po sobě mám 35,9 taky mi to hlava nebere:-D

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 415 otázek, kterým se dostalo 272 151 odpovědí a 410 145 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist