Zkvašená limonáda z černého bezu - vylít?
Ahoj, zkvasila mi limonáda z květů černého bezu z léta. Normálně jsem to vařila, přidávala cukr... Co s tím? Chutná to jak burčák. Je bezpečný to pít? Nemůže tam být nějaký butulotoxin či tak?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
5.12.2021 17:57
Zjsiti si co je botulotoxin a jak vzniká to jen na okraj.
Máš z toho vlastně burčák a pak z toho bude vinný nápoj. I když nebude nijak "ušlechtilý" tím že tam nejsou poradne kvasinky co se na víno používá. Vždyť když nechávás zkvasit např zelí (kysane zeli) tak se toho taky bojíš?
Kdyz sem ji kdysi dělala tak sem ji záměrně nechala zkvasit a dělala z toho sekt.
Partner tě mírně zkvasene vypil litr a měl z toho pěknou opici