krepelci vajicka

Otázku položila: Bývalá uživatelka #24829 13.8.2011 16:34

Mam malou otazku ,dostali jsme krepelci vajicka muzou se v tehotenstvi?...jsou pry lepsi nez slepici kvuli cholesterolu a obsahuji vic zeleza.A myslite ze je mužu použit na cokoli v kuchyni?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími asi 4–5 krát menší,předčí je však vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa,hořčíku,váp­níku,fosforu,zinku,mědi a vitamínů B1 ,B2,B6,dále velmi nízkou hladinou cholesterolu. Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny,minerální látky a představují ekologicky čistou výživu. Křepelčí vejce však mají navíc specificky účinné látky,cenné hlavně podle zdravotních hledisek,neboť kladně působí na omezení chorob kardiovasculárního systému,cukrovky,chorob trávícího ústrojí,hlavně žaludku,ledvin a tenkého střeva. Kladně pak působí při léčení chorob dýchacího a nervového systému.

    Vajíčka se upravují podle běžných receptur jako vejce slepičí. Doba varu je 80 sec. Syrová vajíčka rozbíjejte seknutím nožem.

    Doporučená spotřeba:

    Děti: 2–3 ks denně

    Dospělí: 4–5 ks denně

    takže si myslím,že neuškodí, nevíc jsou obohacené o vitamíny :)

  • Taky jsem slysela, ze jsou zdravejsi. Ja je dostavam pravidelne od mamky a jim je normalne. Obaluju v nich vetsinou chleba ve vajicku nebo delam smazenici. Na tvrdo jsem je jeste nemela a vidis to musim zkusit :-) Jo a jsem tehule a jim je cele tehu a nic mi neni.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 488 otázek, kterým se dostalo 272 449 odpovědí a 410 312 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist