kyselina listova

Otázku položila: Bývalá uživatelka #58710 29.8.2014 17:38

Ahoj holky porad te mi prosim vcem je kyselinna listova Poctate to vim ale prece nebudu jist syrovou brokolici a cetla jsem kdyz ji uvarim tak uz tam ty laky nejsou tak nevim zda mam kyseliny listove dost pravidelne jim rajcata,salatovou okurku ,sunku,syr(chedar),mrkev..dekuji

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • babillage29.8.2014 18:21

    Zda mas dostatek KL ti zjisti z krve.

    To ostatni... staci v googlu zadat Kys.listova a potraviny a vyleze hodne odkazu.
    Neco malo zkopirovano nize.
    Cit.:
    "Kyselina listová je velice labilní vitamin, ničí se teplem, přístupem vzduchu, světla, je citlivá i k oxidaci při styku s některými kovy. Tepelná úprava pokrmů, oxidace vzdušným kyslíkem stejně tak jako dlouhé skladování zeleniny dokáže zničit až polovinu kyseliny listové. Zeleninový salát bychom tedy neměli dávat do kovové misky; lepší je ho trhat, nikoliv krájet (příp. používat keramický nůž).
    Kyselina listová je obsažena především v listové zelenině. Dobrými zdroji jsou i kvasnice a z živočišných produktů játra.
    Významné zdroje kyseliny listové:
    - Listová zelenina – ledový salát, čínské zelí, hlávkový salát
    - Zelenina: květák, brokolice, zelí, kapusta, špenát, růžičková kapusta, zelený hrášek, fazolové lusky, okurky, dýně, červená řepa, rajčata
    - Obilniny: celá obilná zrna (zejména klíčky), celozrnné výrobky – celozrnný chléb, müsli
    - Ovoce: mango, avokádo, pomeranče, banány, třešně, višně, jahody, maliny, angrešt
    - Ořechy: vlašské ořechy, pistáciové ořechy
    - Některé mléčné výrobky: plísňové sýry, měkké sýry
    - Maso: játra
    -----------
    ananas 4
    angrešt 19
    arašídy 34
    avokádo 30
    banán 10 – 17
    brambory 6 – 20
    brokolice 111
    celer 76
    citron 6,30 – 7
    čínské zelí 79
    čočka 168
    datle sušené 21 – 25
    droždí  čerstvé 1250
    dýně 4 – 36
    fazole 187
    fazolky 42 – 70
    fíky sušené 14 – 30
    grapefruit 3 – 11
    housky 36
    hovězí maso 3.10
    hrách 151
    hrášek 20 – 159
    hroznové víno 6 – 43
    chléb bílý 15
    chřest 100 - 155
    jogurt 12
    kapusta 50 – 85
    kapusta růžičková 30 – 182
    knackebrot 88
    kokosový ořech 30
    květák 30 – 125
    ledviny hovězí 75 – 170
    ledviny vepřové 93
    lískové oříšky 71
    maliny 5 – 30
    mango 36
    maso vepřové 2,5
    meruňky 3,0 - 3,6
    mléko 4,65 - 6,7
    mouka pšeničná 16 – 50
    mrkev 10 – 55
    müsli1 40
    okurka 6 – 27
    ovesné vločky 60 – 87
    paprika60jahody 5 – 65
    pomeranč 5 – 42
    pórek 103
    pšeničné klíčky 331 – 520
    rajčata 5 - 44,5
    rybíz černý 16
    rybíz červený 11
    rýže 16 – 29
    řepa červená 20 – 110
    salát hlávkový 20 – 75
    sója 54 – 240
    sójové mléko 1
    špenát 80 -145
    tofu 15
    třešně 6 – 75
    vejce 8 – 67
    vlašské ořechy 66 – 77
    zelí 20 – 35
    žampiony 25
    žitná mouka 15
    žitný chléb 16"
    konec citace.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 456 otázek, kterým se dostalo 272 323 odpovědí a 410 234 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist