mohla bych se s tatarky nakazit listeriózou?
Ahoj holky, tak jsem včera večer myslela, že mě trefí věděla jsem, že by se majolka neměla z důvodu možného nakažení listeriózou a protože jsem měla chuť na fakt něco nezdravého, tak jsem si udělala sýrovo-česnekovou pomazánku, do které dávám tatarku. Nějak jsem si ovšem neuvědomila, že se tatarka vyrábí z majonézy Myslíte, že to může nějak mimčo ohrozit? Snědla jsem jí tak 150-200g a jsem v 15tt. Fakt bych si nejradši nafackovala
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
3.12.2014 7:47
pokud sis ji udělala z čerstvě otevřené tatarky, kterou jsi měla v ledničce, tak si myslím, že je ta šance minimální. vyhýbala bych se kupovaným hotovým salátům a pomazánkám, které jsou někde otevřené celý den a jen ti z toho nabírají, kde nevíš, kdo na to sahal. ale když si to uděláš takhle doma čerstvé, tak nevěřím, že by něco hrozilo. kolikrát jsi za život dostala listeriózu? asi mockrát ne, ne? není větší šance, že ji dostaneš, jen proto, že jsi těhotná.