zavařování leča

Otázku položila: Bývalá uživatelka #58950 20.6.2013 12:48

Tak mne tak napadlo, že si připravím různé jídlo do zásoby, až bude prcek, přijde k dobru. Ale nevím jak na to. Babička nám vždycky zavařovala základ na lečo a dalo se to použít na spoustu jídel. Na těstoviny, na pizzu, pod maso a podobně. Ještě letos jsem poslední použila. V podstatě to byly jen rajčata, paprika, cibule a lehce slané. Neporadíte některá jak na to? Je mi asi jasné jak to uvařit, ale netuším jak to zavařit. Aby to vydrželo alespoň půl roku. Nebo třeba jiné rady, co je možné si připravit do zásoby?

Odpovědi (podle hodnocení / podle data)

  • Agnes.S20.6.2013 19:54

    taky si takový základ doma děláme a to tak, že chvíli povaříme nakrájenou cibuli, rajčata, papriky, dáme to do sklenic a zalejeme olejem (to vydrží i několik let a nic se tomu nestane). Raději vaříme zvlášť papriku s cibulí a zvlášť rajčata (rajčata jsou dřív měkká než paprika a takto si to uděláme přesně tak jak chceme).

  • Spíš zvaž, jestli budeš kojit, co budeš moct jíst. Třeba papriky nejsou dobrý nápad, protože nadýmají.

Přidat odpověď

Ženě nejlépe rozumí žena

V poradně naleznete již 80 515 otázek, kterým se dostalo 272 526 odpovědí a 410 418 komentářů

Přesto jste nenalezla odpověď na svůj problém?Zeptejte se

TOPlist