krepelci vajicka
Mam malou otazku ,dostali jsme krepelci vajicka muzou se v tehotenstvi?...jsou pry lepsi nez slepici kvuli cholesterolu a obsahuji vic zeleza.A myslite ze je mužu použit na cokoli v kuchyni?
Odpovědi (podle hodnocení / podle data)
-
13.8.2011 17:36
Křepelčí vejce jsou ve srovnání se slepičími asi 4–5 krát menší,předčí je však vynikajícími dietetickými vlastnostmi, vysokým obsahem železa,hořčíku,vápníku,fosforu,zinku,mědi a vitamínů B1 ,B2,B6,dále velmi nízkou hladinou cholesterolu. Obsahují vysoce hodnotné bílkoviny,minerální látky a představují ekologicky čistou výživu. Křepelčí vejce však mají navíc specificky účinné látky,cenné hlavně podle zdravotních hledisek,neboť kladně působí na omezení chorob kardiovasculárního systému,cukrovky,chorob trávícího ústrojí,hlavně žaludku,ledvin a tenkého střeva. Kladně pak působí při léčení chorob dýchacího a nervového systému.
Vajíčka se upravují podle běžných receptur jako vejce slepičí. Doba varu je 80 sec. Syrová vajíčka rozbíjejte seknutím nožem.
Doporučená spotřeba:
Děti: 2–3 ks denně
Dospělí: 4–5 ks denně
takže si myslím,že neuškodí, nevíc jsou obohacené o vitamíny